De ce nu invatam din boli?

Bolile ne sunt date ca sa intelegem ca facem ceva gresit, sunt ca niște prieteni care ne vor binele si pe care am face bine sa ii ascultam. Daca nu facem asta si repetam greselile, boala se intoarce.

Joi

prima estimare a dimensiunilor : 6.5x 4.5 mm cu eliminare in 3-4 zile (20~21 mai)

tipuri de dureri :
amorteala pe lateral pana spre testicule

cutit rasucit in spate si durere puternica care nu scade

21 mai

O zi foarte suspecta cu tot felul de intamplari pe dos. Toata ziua amorteala pe  lateral spre testicule si ghimpe iradiind. Pare ca amorteala creste ora dupa ora. La ora 17.25 iau 2 scobutile si se va vedea ca a fost o alegere inteleapta. Urinare greoaie cu durere si ace inainte de a pleca. Jena inghinala dreapta este prezenta. La ora 18.45 incepe o colica renala dureroasa, colica curburii ureterului. La 19.15 iau un antibiotic si apoi fac 2 bai foarte fierbinti. Intre ele cobor si stivuiesc la loc cateva ladite de 2-5 kg. La 21.35 colica pleaca luand cu ea hiperagitatia, durerea, starea subfebrila, ghimpele si durerile din testicule si penis. Apar 2 urinari concentrate si mici (30 g fiecare) dar clare,  foarte acre si foarte amare, se elimina bromura de N-butil-scopolamoniu.

Acum corpul se odihneste dupa colica iar mintea se relaxeaza.

22.16

Inca 70 grame de urina mai deschisa la culoare. Balanta in- out a lichidelor ramane pe  minus chiar si cu ce am transpirat. Raman atent si imi clatesc gura cu apa, dar nu beau.

Daca privim cu atentie poza, intelegem cum piatra a avansat pe ureter sub actiunea combinata a urinei si gravitatiei, dar finalul, adica intrarea in vezica prin comisura este complicata. Aceasta este explicatia colicii curburii ureterului.

24 mai

Dupa 2 zile linistite, in care continui sa iau Renostim si Cistone si sa beau ceaiuri de cozi decirese si matase de porumb, astazi o noua senzatie: un ghimpe in vezica, imediat in spatele penisului. Se activeaza cand urinez. Ce inseamna asta? Ca incepe numaratoarea inversa si tratamentul ajutator: (5xFokusin + 10xVimovo). Usureaza eliminarea cu cat mai putine zgarieturi.

Noaptea, simt ghimpele la locul lui, gata de iesire. Mai prelungesc putin momentul, fiindca mi s-a facut brusc frica, simtind piatra fizic in vezica fiindca nu stiu ce dimensiuni are.

25 mai ora 5.55

Fara sa fi luat Fokusin, fara ulei de masline si lamaie, stau pe scaunul toaletei pentru eliminare. Picatura cu picatura sau jet foarte slab, urina ocoleste obstacolul. Fara dureri. Inca este in vezica si suntem pe ultimii 10 cm.

La mana voi simti piatra doar cand strabate zona uretrei spongioase. Oare voi invata ce imi transmite corpul prinaceasta boala si asta devine  ultima piatra pe  care o elimin.

Elimin cat de multa urina pot.

6.16

Stau pe toaleta de 21 de minute si putin cate putin, cu picaturi sau putin jet, piatra inainteaza? Doar cu strangerea muschiului stiu ca functioneaza. Prima oara la 6.19.

6.38

In continuare elimin urina cu picatura.

6.41

Ma ridic de pe toaleta, verificare scurta … E la 4 cm de meatul urinar. Asta e foarte bine.

Intre timp, ceva hazliu: am inghitit ceva metalic, vineri seara la orele 22.30.

Iesire indelung asteptata, miercuri dimineata, orele 7.10.

About bucuresci

Hoping for the best but expecting the worst !
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.