Din 1976 cu dragoste

Nu pot sa nu preiau cateva poze color publicate pe blogul “v o l g a n e a g r a“, poze din anul de gratie 1976 (una mie noua sute saptezeci si sase). Ii multumesc anticipat autorului si sper sa nu se supere. Desi blogul urmareste masinile, exista o multime de poze ale Bucurestiului din ultimii 50 de ani. In prima poza imi atrag atentia oameni la intrarea in cinematograful Dacia (dreapta central) astazi o ruina, toate cladirile de vizavi (poza este luata din fostul hotel Nord) care astazi nu mai exista, tramvaiul cu 2 vagoane (?!) si masina IMS cu prelata, parculetul care continea o toaleta publica, cred, astazi parcare si cladirea inalta din fundal, Ministerul Industriei Constructiilor de Masini, pus si el la pamant in aprilie 2007.

A doua poza completeaza panorama luata din fostul hotel Nord spre partea stanga a Caii Grivitei si vedem ca frizeria a fost daramata demult iar cladirea de care este lipita a fost refacuta intr-un Euro Hotels International Polizu; se observa in spate si intrarea profesorilor in localul Polizu al Universitatii Politehnica. Nu pot sa nu remarc cat de larg era trotuarul, inclusiv frumosii copacei si piatra cubica omniprezenta in acea zona in acei ani.

Advertisements

About bucuresci

Hoping for the best but expecting the worst !
This entry was posted in bucuresteni, Bucurestiul meu, Trafic and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Din 1976 cu dragoste

  1. Cristi says:

    si inca se darama, daca stai sa te gandesti circa 90% din cladirile de pe Strada Berzei, strada care da in Calea Plevnei sunt sau urmeaza a fi daramate, am trecut saptamana trecuta pe strada respectiva, in stanga si in dreapta toate cladirile au grilaje din plasa de buzau la usi si la geamuri, aici ma refer la cele ramase in picioare, in rest tot peisajul pare sa fie tras din al doilea razboi mondial, asta datorita modernizarii strazii, majoritatea aveau si marcajul de monument istoric dar deja sunt la pamant.

  2. bucuresci says:

    Acum e prea tarziu, nu s-a facut nimic pentru ele cand trebuia, mai bine se da o sansa viitorului

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s