Ce frumos a nins, tati!

Romania ramane si pe viitor o societate fara capacitatea de a-și izola “răul” si  de aici aparenta de impacare cu acesta si caracteristica inumană pe care o observa rapid noii veniti in marile orase.

A treia si cel mai probabil ultima ninsoare a acestei ierni a acoperit ieri Bucurestiul. Prilej de bucurie pentru copii si grimase pentru unii parinti. Zapada omniprezenta scoate la iveala adevarul de rahat al capitalei. Copilul nu mai are rabdare, nici sa manance, nici sa se imbrace vrea sa ia sania si sa ajunga afara in zapada. Din pacate, albul imaculat este presarat din metru in metru de pisat de caine; daca de obicei vezi pe trotuare doar rahatii stalciti si purtati pe talpi, zapada iti descopera aceleasi trotuare ca fiind si o mare pisatoare, galbenul castigand pana la 50% din imperiul albului. Copilul nu intelege asta, se joaca cu zapada, o baga in gura, se tavaleste in ea, e fericit. Oare asa trebuie sa fie? Sunt destule boli pe care oamenii le pot lua din dejectiile cainilor, dar de ce ar conta asta? Copilul aduna zapada, se mobilizeaza si incearca printre chiote si zambete sa ridice un om de zapada. Sistemul lui imunitar nu este complet dezvoltat si unele incercari il pot marca toata viata de acum inainte. Nu sunt un sperios/obsedat de boli, dar daca s-ar intampla ceva mai grav, oare cum o sa imi justific inumana nepasare actuala?

Simt tot mai puternic cum conviețuind cu raul am atat un rol de victima dar si de posibil viitor agresor.

Advertisements

About bucuresci

Hoping for the best but expecting the worst !
This entry was posted in Bucurestiul lor and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Ce frumos a nins, tati!

  1. nu-i nimic rau in a face un om de zapada in conditiile actuale. Nasul poate fi un pet de Burger, ochii 2 cãcatzi iar gura asisderea. There you go! A snowman with a mouth full of shit. Cand facem un om de zapada cu handicap locomotor?

  2. Reiterez ideea de a construi un om de zapada intr-un scaun cu rotile. Atat el cat si oamenii aflati (din nefericire) in aceeasi situatie au ACELEASI sanse de a se deplasa prin Bucuresti in conditii cat de cat….semi-umane.

  3. Pingback: Ninsoarea | Bucuresci sau Bukarest ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s