Nu va lasati manipulati V

Epoca internetului este o incununare a comunicatiilor rapide si directe pe mobil, pe calculator, pe tablete.
dar exista un singur mare neajuns : calitatea de adevar a informatiei.
E o noua categorie pe blogul meu si de fiecare data cand cititi am sa va rog sa si comentati !
Sa ne folosim mereu mintea, sa mai intelegem cate ceva!

Se termina primele 2 luni ale anului 2011. Piata locuintelor suporta greu prabusirea si mai ales revenirea la normalitate dupa anii 2006, 2007, 2008, ani de gratie in care pe piata imobiliara era stapan vanzatorul reprezentat de agentul sau.

Agentul, dupa ce afla locuinta pe care doresti sa o cumperi te presa cu argumentele “saptamana viitoare mai creste pretul cu 2000 de euro” si “mai am astazi 2 vizionari tot aici“. Proprietarul te masura din priviri aspru si, daca nu-i placea ceva la tine iti raspundea obosit “deja l-am vandut la altcineva“. La serviciu, parerile colegilor erau la unison : “mi-am luat apartament acum 6 luni si deja pretul lui a crescut cu 15.000 de euro, e o adevarata investitie

Din fericire, astazi piata locuintelor a redevenit o piata a cumparatorului. Cam 3-4 ani de acum inainte, in acest domeniu, banii vor fi o resursa rara si atunci cumparatorul va decide cand, unde si pe ce va da banii. Pentru asta agentul imobiliar trebuie sa lucreze doar in interesul lui : sa verifice actele si starea imobilului, calitatea constructiei si sa-i furnizeze detalii si informatii necesare pentru a se decide ce/cand cumpara, sa negocieze cea mai buna oferta pentru cumparator. 

Comisionul  agentului trebuie sa plece de la 0,0001% din valoarea tranzactiei si sa fie platit doar in schimbul unor activitati folositoare viitorului proprietar. Negociati de la inceput intre ce limite va fi comisionul agentului imobiliar (recomand 0,5-1%).

Si inca ceva, grabiti-va sa cumparati fiindca specialistii s-au pronuntat, iar notarii au securizat accesul la grilele orientative ale proprietatilor pentru 2011. Nici o grija, le gasiti aici 🙂

Imi doresc ca numarul tranzactiilor imobiliare sa creasca, iar toti cei care isi doresc un apartament sa il cumpere fara eforturi disproportionate, insa e trist  sa constati ca profesionistii din imobiliare si bancile sunt pregatite sa se comporte iarasi ca acum 4-5 ani, tratandu-si clientii (vanzatori, cumparatori) doar cu o  mentalitate gresita.

Cei 3 doar pomeniti mai sus ii doare cel mai tare!

Sa ne folosim mereu mintea, sa mai intelegem cate ceva!

About bucuresci

Hoping for the best but expecting the worst !
This entry was posted in Nu va lasati manipulati and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.