Fumatorul VII – manipularea

Fumatul in discoteci, baruri si restaurante ar putea deveni istorie. Asta daca Parlamentul Romaniei va aproba o lege care il interzice cu desavarsire in spatiile publice inchise. Potrivit initiativei, fumatul va fi permis doar in locuinta personala, pe strada si in parcuri.

fumat
Deputatul social-democrat Manuela Mitrea, o fosta fumatoare, spune ca a tinut cont de efectele negative ale fumului de tigara atat asupra fumatorilor, cat si asupra nefumatorilor.

Potrivit proiectului de lege, fumatorii vor putea fuma doar in spatiile proprietate personala, in parcuri si pe strada.

Si mai tare insa i-ar deranja o astfel de lege pe patronii de baruri si restaurante. Se tem ca vor ramane fara clienti.

Potrivit comisarului european pentru Sanatate, Comisia Europeana pregateste o directiva prin care se va elimina orice exceptie privind fumatul in locurile publice.

Am inteles, toate bune si frumoase, insa aceasta noua idee nu rezolva omniprezenta chistoacelor si chistocurilor de tigara. Se elimina chiar, singurele locuri unde nu le vezi pe jos, adica in discoteci, baruri si restaurante. E usor de intuit ca atunci cand toti fumatorii din discoteci, baruri si restaurante vor da navala pe strada si in parcuri, vom calca pe un covor de tigari aruncate. Cat despre locuinta personala, toate resturile tigarii ajung oricum in spatiul verde al blocurilor.
Advertisements

About bucuresci

Hoping for the best but expecting the worst !
This entry was posted in Bucurestiul lor, Nu va lasati manipulati and tagged , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Fumatorul VII – manipularea

 1. romeo says:

  Am niste propuneri sa se dea legea asta dar sa se scoata complet accizele la tutun si atunci da este o egalitate sau sa se dea legea dar fiecare cladire publica sa aiba macar 10-20% spatiu special de fumat ca sa nu iasa fumatorii in strada ca niste caini, trenurile sa aibe obligatoriu un vagon amenajat special pentru fumat sau la fiecare ora parcursa sa aiba o oprire de 10 minute special pentru fumatori si aici argumentez prin faptul ca sunt fumator si am vazut foarte multe cazuri in care tinerii care au coborat jos din tren pentru a trage un fum ori au pierdut trenul ori au ajuns sub rotile trenului (noroc ca cineva a vazut, trenul nu avea viteza si a tras semnalul de alarma) deci ori se scot taxele enorme pt tutun si nu ni se asigura conditii speciale ori raman taxele dar sa avem si conditii caci altfel fumatorii vor fi si F–uti si cu banii luati, de fapt aici consider eu ca e nesimtirea cu legile astea in rest si fumatorii si nefumatorii ar trebuii sa se respecte reciproc.

  • bucuresci says:

   Ai scris mult si indeajuns de civilizat si te felicit.
   Totusi, fumatorii intra in categoria drogatilor si cu asta am spus totul; trebuie vanati mai intai la gramada si apoi unul cate unul pana la disparitia dependentei de drog!

 2. Glass and Iron says:

  Ar trebui sa se tina seama de faptul ca fumatul nu este o necesitate. Nu esti obligat sa fumezi “ca un caine”, nu esti obligat sa cobori din tren (cazutul sub roti ridica intrebarea “ce fuma (priza) ?” sau duce la concluzia existentei unei “incapacitati motrice” care nu poate fi pusa pe seama legii).
  Sanatatea este o necesitate. Ar trebui ca oamenii sa nu mai fie obligati la o “viata de caine”, sa nu mai “piarda trenuri”, sa nu mai fie adusi in starea de a se arunca sub rotile trenului.

  P.S. Pe idiotul care fumeaza in casa sau pe balcon si apoi arunca tigara aprinsa afara, tigara care, dusa de vant, cade in alt balcon, l-as arunca eu sub rotile trenului ! Si apoi as fluiera si as flutura steguletul pentru plecare.

  • bucuresci says:

   Stau uneori si ma gandesc, cum ar fi o lume in care dimineata nu mai trebuie sa merg in pas rapid spre serviciu in urma unuia care fumeaza tacticos: trage un fum scoate rotocoale si apoi merge cu tigara in mana respirand fericit aer curat;
   eu in spatele lui inspir fara oprire aer imputit!

   • Glass and Iron says:

    “Aer impuţit” … se vede treaba că nu vrei să împarţi cu noi toate plăcerile vieţii din cotidian. Altfel cum ai trece cu vederea acele expectoraţii cu o suavă nuanţă fistic care sunt eliberate pe trotuar dupa o serie spinţară de horcăituri … şi acele vorbe de duh despre mamă, organe sexuale si diferite sarbatori religioase, ce urmează unei serii de tuse aparută după primul fum tras adânc în piept … daaaa, cred că nu vrei să ne împărtăşeşti aceste delicii, vrei să le păstrezi pentru plăcereaă personală …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s