Bula imobiliara face POC

Bula imobiliara s-a spart si piata revine la valori normale! – un apartament de 2 camere se cumpara cu acelasi efort mediu in UE (90-110 salarii medii nu peste 200 cum este acum in oras), exista niste raporturi chirie/pret normale (un apartament mediu de 2 camere costa 120-140 de chirii lunare, nu 180 in 2008 si peste 200 in 2010 in Bucuresti ceea ce arata ca PRETUL de oferta este incorect, ca sa nu zic mai mult).
Uniunea Nationala a Notarilor Publici a publicat grila cu preturile reale/curente de tranzactionare la apartamente in Bucuresti.
Ignorand preturile de “anunt publicitar” si “prosteala pe fata” a agentilor imobiliari , preturile reale de tranzactionare sunt cam cu 40%-50% mai mici!
Daca vreti sa cumparati mare atentie la preturile de “anunt publicitar” care reprezinta ceea ce cere cumparatorul, nu pretul de vanzare corect. Alegeti-va un agent imobiliar care sa va reprezinte pe dumneavoastra cumparator si doar pe dumneavoastra, in scopul de a verifica cu atentie imobilul, actele lui, datoriile si de a negocia un pret cat mai avantajos de cumparare. In acest fel poate merita, sa zicem, 0,99% comision din tranzactie (stiti ca lor le plac sumele astea aproape rotunde 🙂 ) 

Pentru a afla la ce pret se tranzactioneaza acum un apartament in zona in care vrei sa cumperi sau cat mai valoreaza casa ta:
– cauta strada/adresa in “1_2_strazi_mun_Bucuresti_2011” si noteaza numarul de zona
– cunoscand gradul de confort, numarul de camere, etajul, starea tehnica si anul construirii cauta dupa zona in “grile_notariale_ianuarie_2011_pdf

Lobby-ul imobiliar impreuna cu cel bancar au cumparat cu bani grei o noua editie a programului Prima Casa (desi a pastrat suma de 60.000 de euro, Boc nu a mai vrut sa fie pacalit) si vor trebui sa isi scoata cheltuielile.

Hotararea Guvernului nr. 40/2011 prin care se stabileste ca programul Prima Casa va continua si in 2011 a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 59, din 24 ianuarie 2011. Astfel, garantia acordata de stat va fi de 75.000 de euro in cazul in care se construieste o locuinta de la zero, 70.000 de euro in cazul in care se achizitioneaza o locuinta noua si 60.000 de euro in cazul in care se achizitioneaza o locuinta veche.

Nu va jucati cu viata voastra, a familiei voastre si  a copiilor vostri!

About bucuresci

Hoping for the best but expecting the worst !
This entry was posted in Bucurestiul lor and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Bula imobiliara face POC

  1. Pingback: Nu va lasati manipulati V | Bucuresci sau Bukarest ?

  2. zaqk says:

    Si pt Timisoara? Aia unde este?

  3. bucuresci says:

    Stiu ca exista o camera a notarilor publici in Timisoara, dar nu am grilele folosite pentru tranzactii. Se face vorbire despre Timisoara aici -> http://businessday.ro/02/2011/grila-notarilor-2011-%E2%80%93-poti-cumpara-un-apartament-cu-doua-camere-in-centrul-bucurestiului-cu-30-40-000-de-euro/

  4. sandu says:

    Agent imobiliar mincinos Bratu Elena. Minte ca e proprietar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.