Pistele de biciclete in Bucuresti

INCREDÍBIL, -Ă adj. de necrezut; ciudat.
IDIÓT ~oátă (~óți, ~oáte) și substantival (despre persoane) 1) Care suferă de idioție; cu capacități mintale foarte reduse; imbecil; cretin. 2) Care vădește lipsă de inteligență; prost; neghiob; tâmpit; stupid; nerod; netot.

Si acum as combina : INCREDIBIL de IDIOTI (IdI) sunt cei care s-au ocupat de trasarea unor piste de biciclete in Bucuresti pe Bulevardul Iancu de Hunedoara chiar vizavi de cladirea Guvernului Romaniei. Nu ar fi prima oara; orasul este deja impanzit de astfel de piste trasate aiurea si nebagate in seama de soferi.

Fiindca, da, biciclistul este parte a circulatiei rutiere si ar trebui sa se intersecteze cu pietonul doar pe marcajele trecerilor de pietoni. Si in mod logic, daca ai ceva inteligenta intelegi ca trebuie sa fie “lipite” carosabilului.

Aici intervin incredibil de idiotii nostri de la Primarie. Si uite ce fac : “implanteaza” piste pe trotuar si creeaza un hibrid pe care pot circula oameni si biciclete, prin fata unor scari de bloc si a unor sedii  de firme. Cand iesi trebuie sa te asiguri stanga dreapta, ce mai …

Bonus : priviti latimea trotuarului, la care se adauga limitatorii pentru a bloca accesul masinilor pe trotuar. Poti pedala cu ceva viteza pe acolo in siguranta?

Ce poti face daca mergi impreuna cu un batran in baston, te opresti si faci loc biciclistului, nu?

Are tot dreptul sa treaca si el pe acolo, nu-i asa?

Oricum hazliu si marcajul 2 persoane si o bicicleta barbateasca 🙂

E usor de imaginat acesti IdI din Primarie, cum aveau ei o problema, pentru ca UE le cerea sa asigure si biciclistilor un spatiu civilizat de deplasare si nu le iesea numarul de kilometri marcati ; asa ca burtosul spagar care lucreaza de 35 de ani acolo si tinerelul parvenit, angajat pe pile si dornic de afirmare si-au unit fortele si a iesit ce se vede!Fara nici o rusine pentru ceea ce au gandit si au facut, pentru banii aruncati fara nici un folos,

pentru lipsa de respect fata de acei cetateni care ii platesc sa le faca viata mai buna si mai usoara, indiferent daca sunt pietoni sau ciclisti.

Nu mai zic de persoanele care au facut marcajul, au executat operatia asa cum le-a fost ceruta, fara nici o problema !

Am o simpla curiozitate, oare, inainte de 1989, cum ar fi procedat tovarasii ?

Poate nu intelegeti de ce sunt asa de suparat. Nu cunosc toate amanuntele, dar cred ca biciclistul trebuie sa poata merge cu 20-30 km/ora, ca sa

justifice utilizarea bicicletei ca mijloc de transport alternativ eficient si nepoluant. Si ii mai trebuie acolo 1-2 metri, nu de alta, dar ce te faci daca vin 2 biciclisti din sensuri contrare? Isi fac loc unul altuia, sau are pietonul prioriate de trecere ca e pe trotuar?

Idi din Primarie ajuta ca Bucurestiul sa devina o jungla si cel mai puternic castiga: se observa in ultima poza ca Renault-ul grena a facut deja praf bicicleta sub roti.

Frumos oras, pacat ca este locuit!

About bucuresci

Hoping for the best but expecting the worst !
This entry was posted in Bucurestiul lor, Trafic and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Pistele de biciclete in Bucuresti

 1. Sunflower says:

  Te mai mira ceva cand traiesti in Romania? Nu, pentru ca asta iti ocupa tot timpul :))
  Ce-i ramane romanului de facut? Sa isi vare bicicleta in portbagaj si sa isi croiasca drum spre Herastrau sau ceva…daca are pofta de mers cu bicicleta si intors acasa zdravan la oase…Lol, asa ceva…numai la noi gasesti. Uneori iti vine sa strigi: Fugiiiiiti!

  • bucuresci says:

   Uite, multumesc pentru clip, se vede cum trebuie sa arate o banda pentru biciclete – daca nu poti sa o faci asa, nu o faci, dar nu bataia asta de joc din Bucuresti!

 2. Problema nu e ca e locuit… asta e ceva normal pentru orice oras:)
  Problema e ca e condus de… cei votati pentru a conduce acest oras.

  Stii ca in sectorul 6 contractul de deszapezire a fost suplimentat din cauza obligatiei trecute in caietul de sarcini de a da zapada jos din pomi? Cat de tare este asta?…

 3. bucuresci says:

  da, cam jumi-juma , jumatate locuit, jumatate condus.

  La sectorul 6, trebuiau niste bani in plus pentru a da spaga legii gravitatiei,nu de alta 😀

 4. Pingback: Poate deveni capitala un oras civilizat? | Bucuresci sau Bukarest ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.