Bucuresti in sarbatoare

Am remarcat asta candva prin 2001-2002; pana atunci si eu “alegeam” sa parasesc orasul de sarbatori, laudandu-ma ca “scap” cateva zile de aglomeratie, poluare si trafic.
De fapt, in fiecare sambata si in perioada sarbatorilor de peste an : Paste, 1Mai, Craciun, Revelion, Bucurestiul renaste! Traficul este aproape inexistent, lume putina pe strazi, multe locuri de parcare goale, fara claxoane, fara injuraturi, fara nervi.
Este un Bucuresti pe care il cunosc il recunosc … din copilarie. Profit de ocazie, ma plimb linistit prin parcuri, pe strada, imi vizitez parintii, bunicii, colegii de scoala, iesim impreuna in oras sau facem sport si inca altele. Nimic nu pare a aduce aminte de orasul incrancenat si inversunat care este in celelalte zile.
In timp ce o parte din oamenii lui au plecat in Moldova, Ardeal, Oltenia, Dobrogea si chiar Basarabia, orasul respira mai usor; o pasare zburand, copii jucandu-se, copaci fluturand frunzele, oameni zambitori si multe alte lucruri care trec neobservate cand balamucul e-n floare. Acesta este Bucurestiul in sarbatoare, aproape 70 de zile din cele 365 ale unui an.

Advertisements

About bucuresci

Hoping for the best but expecting the worst !
This entry was posted in Bucurestiul meu and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Bucuresti in sarbatoare

 1. Greenfield Staff says:

  M-a incantat foarte mult faptul ca ai descoperit postul la care a mers ping-back-ul…nici nu stiu ce sa spun, nici nu-mi amintesc daca am spus vreodata ca iubesc mult orasul acesta…am scris mult despre el si pe alte bloguri…

  • bucuresci says:

   Nu sunt multe de spus, orasul Bucuresti sufera din cauza locuitorilor sai, a foarte multora dintre ei. Dupa ce a trecut 1989 si epoca oamenilor adusi in oras si pe jumatate adaptati, a inceput epoca celor care vin sa “faca” bani si care nu dau doi bani nici pe oras nici pe oamenii care traiesc aici.
   Iubesti Bucurestiul in aceiasi masura in care vrei sa il iubesti!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s