Trafic pietoni Bucuresti

Anul 2070 … Romania … Bucuresti, capitala administrativa impune o noua modificare a Codului rutier : pietonii pot traversa pe unde vor ei, daca isi exprima clar intentia : pasesc pe carosabil sau/si ridica o mana in sus. Masinile sunt obligate sa opreasca pentru a le permite trecerea. Regula nu se poate aplica la mai putin de 50 de metri de o trecere de pietoni.
Civilizatie, bun-simt, considerarea pietonului/omului ca fiind superior tablei/motorului … ?!
10 de milioane de romani si 1 milion de masini sunt pregatite sa aplice in mod serios noua regula fara a cauta cai de evitare a aplicarii ei. Politia si Salvarea declara ca nu se asteapta sa creasca rata accidentelor (1 accident/saptamana in toata tara) in urma aplicarii noii reguli.

Si , totusi … prin aplicarea acestei masuri. Romania reuseste sa reduca de la 61 la 59 de ani diferenta de civilizatie si nivel de trai fata de sora ei latina mai mare: Republica Franceza. Daca va-ntrebati cum vor sti strainii care vin in Romania de aceasta regula, trebuie sa stiti ca tara noastra este ultima de pe continentul european care o introduce.

 

Advertisements

About bucuresci

Hoping for the best but expecting the worst !
This entry was posted in bucuresteni, Bucurestiul meu, Trafic and tagged , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Trafic pietoni Bucuresti

 1. Sunflower says:

  Pai la noi in oras,pietonii merg de mult pe carosabil, pentru ca masinile sunt parcate pe trotuar…ce le-ar mai fi sa si traverseze pe unde le casuna?! Zau daca ma mai mira ceva…sa vezi acum ce vor sari ca berbecii in fata masinii… Ha..sa te tii injuraturi… Eu cred ca aceasta masura ar trebui aplicata in functie de gradul de civilizatie al tarii respective.La noi, ar trebui sa se puna niste garduri pe marginea strazii mai bine…

  • bucuresci says:

   De acord, Romania nu are cetateni civilizati, de asta doar in 2070, poate vom avea ratiunea de a accepta asa ceva. Franta o face de la 1 ianuarie 2011, iar Dr.A ne va trimite detalii de la fata locului 😛

 2. Cristi says:

  la noi se arunca mamele cu copii de mana in fata masinilor ca sa traverseze strazile, daca traverseaza pietonul pe unde nu are voie tot el te injura si scuipa, nu cred ca aceasta lege va face mare branza, se observa treaba asta si la trecerile de pietoni cu senzori, cele noi moderne montate recent, care stau aprinse si 10 minute pana se gaseste un sofer cu bun simt sa opreasca sa lase pietonul sa isi exercite dreptul, dar la traversatul pe unde vor pietonii daca ridica o mana? ridica mana da se opreste un taxiu crede ca a pus-o de un client.

 3. bucuresci says:

  Asa ceva nu e posibil in Romania, acum. Eu am zis 2070. Sa vedem si la francezi cum va fi!

 4. librar says:

  Pana la urma, care e treaba ? Se aplica in Franta sau e pacaleala ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s