1 decembrie 2010

Asteptam intrebarea asta de cand a aparut acest blog. Aveam ideea in cap si incercam cumva  sa o transplantez in sufletul blogului ce lua nastere …

Am mixat o poza veche din zona Halei Unirea, poza multiplicata pentru a crea atmosfera incarcata de oameni a orasului ( eu “auzeam” si zgomotul, larma, stridenta aglomerarii), cu un instantaneu linistit din Parcul Cismigiu, cu apa, verdeata si pasari in copaci.

 Asa arata si acum blogul daca parasiti aceste randuri si priviti de jur imprejurul lor;

Imi place sa compar Bucurestiul cu o mare oglinda in care fiecare om ce-l strabate, o viata sau o zi, se oglindeste : ii dai atentie, iti inapoiaza atentie descoperindu-se putin cate putin … il murdaresti, te murdareste inapoi cu mirosuri, rahati pe strazi si trafic greu, … il omori in suflet, te va ignora facandu-te sa suferi prin partile sale rele, … il iubesti neconditionat, iti va returna case vechi frumoase, amintiri la ceas de seara la Sosea, romante melodioase si cate si mai cate … ce mai , un oras al contrastelor ca orice alta capitala din lume, care isi pierde personalitatea odata cu amestecul de obiceiuri aduse din toata tara.

Daca alegi sa traiesti aici si ii ierti cu naivitate toate defectele mostenite de la toti care s-au instapanit pe aici (incepand cu turcii si fanariotii si terminand cu nemtii si olteanul din Scornicesti) poti trai clipe frumoase, la fel ca in orice alt loc de pe pamant.

Am ales sa pun o poza care imi place, facuta cu un Sony Ericsson w810i, care poate combina 3 cadre diferite intr-o singura fotografie; se numeste Biserica Sfantul Mina – Vergului si se afla intr-o zona centrala a orasului.

Advertisements

About bucuresci

Hoping for the best but expecting the worst !
This entry was posted in bucuresteni, Bucurestiul meu and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to 1 decembrie 2010

  1. o femeie romanca says:

    Pentru viata noastra grabita, nici ca se putea alege un ocrotitor mai minunat decat Sfantul Mare Mucenic Mina, grabnicul ajutator! In fiecare zi se arata “puterea darului” sau, atunci cand timpul pare ca nu mai are rabdare cu noi!
    *
    Asadar, astazi, un LA MULTI ANI pentru ROMANIA si pentru toti romanii, oriunde ar fi ei! Dumnezeu sa ocroteasca tara noastra si sa binecuvinteze locuitorii ei, impreuna cu Maica Domnului si toti sfintii!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s