BNR, ce deziluzie II update

Guvernatorul intervine mai des public, dar pe mine nu ma impresioneaza asta.

Toate lucrurile se fac la timpul lor (toamna se culeg roadele, primavara se face altoitul, cauciurile de iarna se monteaza pe masina cand temperatura scade sub 7 grade Celsius, se doneaza sange pentru analize nemancat etc.) asa ca aceste interventii, dovedesc ca lucrurile nu mai merg ca altadata si vulturii/rechinii/hienele/sacalii au flamanzit serios.

1. Mai intai descoperim ca guvernatorul are o nedumerire :

La carburanti, nu prea inteleg logica miscarilor la combustibilii interni. Nu prea inteleg de ce se leaga, de evolutia pretului titeiului, a dolarului. Variatiile sunt oricum mult prea mari si nu le gasim o anumita explicatie. Pe bune ? si ti-a luat aproape 17 de ani ca sa afli asta ? (am scos perioada cand a fost prim-ministru, precum si toate concediile de odihna, ca atunci isi numara banii si nu se poate gandi la altceva)

2. La comentariul reporterului că băncile nu pierd, Isărescu a replicat: “Dar vreţi neapărat să piardă? Asta este întrebarea“. El a explicat că în cazul în care băncile vor înregistra pierderi atunci îşi vor eroda capitalul, se va ajunge la o reducere a încrederii în sistemul bancar şi se va descuraja creditarea.

Da, trebuie si ele sa piarda si nu pentru ca o vrem noi, ci fiindca exista cicluri economice de crestere, stagnare, descrestere. Daca nu respecta aceste mecanisme economice e clar ca ceva nu fac corect, ca sa nu zic mai mult !  Pai,  zice guvernatorul se va ajunge la o reducere a increderii A, doar atat? e deja rezolvat, fiindca nimeni nu se mai gandeste sa ia credit, ca nu isi mai permite !

Presimt ca voi mai scrie curand pe subiectul unor noi nedumeriri urmate de interventii publice:

update: Si am avut dreptate !

Citesc in linkul de mai sus ca:

Guvernatorul BNR a mai precizat ca in OUG 50 erau incluse si anumite prevederi care “nu au ce cauta acolo”, in conditiile in care acestea nu faceau parte din directiva europeana. “Daca ni se cerea la timpul potrivit punctul de vedere, cred ca multe dintre lucrurile care erau in exces erau evitate”, apreciaza oficialul.

Ne intoarcem la rolul bancii centrale in viata financiara romaneasca. Guvernatorul sufera de nebagare de seama acuta, altfel nu inteleg de ce banca centrala nu e dispusa sa colaboreze de pe nivel egal cu alti actori de pe scena financiaro-economico-politica. Cand e-n discutie stabilitatea financiara romaneasca, trebuie sa ne asumam responsabilitatile legale si sa fim prezenti cu un punct de vedere fara sa asteptam sa ne-o ceara cineva in mod formal!

Advertisements

About bucuresci

Hoping for the best but expecting the worst !
This entry was posted in Bucurestiul lor and tagged , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to BNR, ce deziluzie II update

  1. bucuresci says:

    Multumesc pentru link, am citit comentariile insa am gasit ceva mai la subiect aici

    http://bloguri.dailybusiness.ro/valentin-gros/altele/coplesit-de-zgomot-isarescu-viseaza-la-ceausescu-1530

    Lumea este in miscare, toata lumea invata adaptandu-se, noi avem numai experti (conform propriilor declaratii) la BNR si totusi bajbaim sub acoperirea imaginii pe care ne-am creat-o!

  2. Pingback: BNR, ce deziluzie III | Bucuresci sau Bukarest ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s