Fumatorul

O specie putitoare extinsa in toate locurile, zonele, gropile, parcurile si birourile din Bucuresti. In mod ingrijorator, dar deloc de mirare in Romania, procentul cel mai mare de fumatori se regaseste la nivelul adolescentilor.
Ganditori, distrati, plini de importanta sau doar nervosi, specia fumatorilor aprinde tigara dupa tigara privind in jur si ranjind plini de satisfactie cand observa privirile mustratoare ale celor care nu fumeaza.
Fumatul mergand pe strada este manifestarea cocalareasca de cea mai joasa speta a speciei fumatorilor, diferita de exemplu de muncitorii sau taranii care pufaie o tigara, stand undeva si sporovaind cu altii. Mergi pe strada si inspiri cu nesat dintr-o tigara care merge voios inaintea ta; evident, cocalarul in discutie, paseste mandru, inspira aer curat, mai trage un fum si merge inainte. In spatele lui , insa ….
Locurile de fumat, sunt o completare moderna a expresiei Cine a pus carciuma-n drum … acum poate trage-un fum . De cele mai multe ori, intri sau iesi din cladiri , birouri, etaje trecand printr-un nor de fum. Fiindca locurile de fumat sunt alese cu grija exact langa usile de acces si in imediata apropiere a arsenalului pompieristic; fiindca nu-i asa, in caz de incendiu, trebuie intervenit prompt si reprezentantii speciei salvati.
Colegul fumator este o alta manifestare jegoasa care iese la fumat de 10 ori pe zi, iese la fumat cand apare o treaba de rezolvat, iese la fumat inainte de a manca, dupa ce mananca, inainte de a merge la toaleta si dupa, daca ploua, daca ninge, daca suna telefonul. Este singura  subspecie vorbitoare, fiindca atunci cand ii atragi atentia asupra deselor sale iesiri, iti raspunde ca si tu stai pe internet, citesti reviste, vorbesti la telefon dar uita ca si ea face la fel imediat dupa ce revine de la fumat.
Specia mobila este soferul (mascul sau femela) care fumeaza ganditor cu mana stanga pe fereastra dechisa, in timp ce schimba vitezele si tine volanul cu cealalta mana. Scuturarea tigarii se face bineinteles pe geam direct pe strada. Manifestarea acestor decerebrati se regaseste doar in Romania, tara care dupa 1989 a interzis dotarea autovehiculelor aflate in circulatie cu scrumiera in masina. O vreme, importul de scrumiere auto la negru a tinut lucrurile sub control, insa dupa ce vamile romanesti au fost dotate cu scannere inteligente nici o scrumiera auto nu mai patruns pe teritoriul romanesc. Subspecia sportiva se regaseste la bloc, unde fumeaza pe fereastra si dupa ce impute toate camerele din jur, care au ghinionul de a fi deschise, incearca sa depaseasca recordul mondial la distanta aruncand tigara dupa traiectorii stiintifice, transmise in secret din familie. O alta subspecie larg raspandita este taranul cacacios, care ajuns in Bucuresti, traieste cu nostalgia fumatului din copilarie din cacastoare, cand fumatul era obligatoriu pentru a nu se ineca de la mirosul din groapa de rahat. Evident, el acuma fumeaza la toaleta, iar tot mirosul se raspandeste prin coloana de tevi in toate baile invecinate.

Medical specia fumatorilor este considerata o simpla specie dependenta de drogul preferat, laolalta cu betivii, drogatii, violatorii, aurolacii s.a.

P.S. Asa cum tigara este iarba dracului, scuipatul (foarte des folosit de toti fumatorii) este lubifrifiantul aceluiasi personaj malefic.

Advertisements

About bucuresci

Hoping for the best but expecting the worst !
This entry was posted in Bucurestiul lor and tagged , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Fumatorul

  1. Pingback: Fumatorul II – intrebarile | Bucuresci sau Bukarest ?

  2. Pingback: Natiunea romana | Bucuresci sau Bukarest ?

  3. Pingback: Fumatorul VI – manipularea | Bucuresci sau Bukarest ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s