Ce mizerie !

Muzeul Naţional de Artă al României în colaborare cu Kunsthistorisches Museum din Viena şi Schloss Ambras, cu sprijinul Ambasadei Austriei la Bucureşti al al Forumului Cultural Austriac organizeaza o expoziţie numita DRACULA – voievod şi vampir. Peste tot in afise, acesti mari specialisti ai Romaniei ataseaza poza lui Vlad Tepes.


Ce minte bolnava si batjocoritoare face aceasta legatura intre Vlad Tepes si Dracula ?

Vlad Tepes este un domnitor al Tarii Romanesti (1431-1476) , fiul lui Vlad Dracul. Cel putin asa invatatam eu la istorie . Cand avea 11 ani a fost luat ostatic de catre turci si eliberat la 17 ani. In acea perioada, turcii au incercat cu el, ceea ce incercau cu toti ienicerii, sa il perverteasca !!! Nu stiu daca au reusit, dar ceva a ramas schilodit in sufletul sau, pedeapsa obisnuita pe care o aplica fiind trasul in teapa.
(metoda de tortura consta in infigerea unei tepuse prin anus, astfel incat sa nu lezeze niciun organ vital si sa iasa exact prin gura, paralel cu coloana vertebrala. Victima statea pe teapa chiar si trei patru zile, murind in cele din urma in chinuri groaznice)
A fost in trei randuri domnitor (1448, 1456-1462 si 1476).

Despre Dracula, care sugea sangele unora si dormea ziua ca sa cutreiere noaptea, nu are sens sa dezvolt.


De ce trebuie sa ne batem joc de o emblema a istoriei noastre prin asocierea cu o plasmuire cretina ce a prins foarte bine la Holly(?!) Wood?

Unde esti tu, Tepes Doamne …

preluat de la cristalqw

Advertisements

About bucuresci

Hoping for the best but expecting the worst !
This entry was posted in Bucurestiul lor and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Ce mizerie !

 1. Critix says:

  Si bineinteles ca in Romania cand ajungi la castelul Bran peste tot vezi dracula, ma rog as intelege ca ar fi o sursa de venit din turismul european, dar de unde pana unde Tepes – Dracula ? Ca tragea lumea in teapa? Asta ar fi o masura buna de luat si in zua de azi.
  Cat timp am fost intr-o delegatie in europa, eram intrebat de unde sunt, lumea tot intreba italian ? ah nu Romania… Romania?? Dracula??? Mda, dracula.
  Asta suntem ne batem joc de istoria noastra. Maine il vad pe Mihai Viteazul un varcolac prin urmatorul film Underworld…

  • bucuresci says:

   O dovada in plus ca banul e ochiul … lui Dracula 🙂 . Dupa evenimentele din decembrie 1989, banul a distrus sufletul acestei tari cu efect in tot si toate.
   Nu mai gandim, nu mai avem mila de nimic si nimeni, nu mai exista valori, nu mai exista decat bani si ce poti cumpara cu ei (masini, femei, vieti , influenta, orice).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s